A doua alergare in desertul Sahara.
A doua experienta incredibila traita aici in Maroc.
A doua campanie de strangere de fonduri pentru proiectul inceput cu prima alergare in desert, deschiderea primei banci de lapte matern din Romania.

Totul a fost absolut extraordinar. Mi-a fost greu sa pun in cuvinte experienta avuta, pornind de la antrenamentele din ultimele luni, care ajunsesera la 4 pe saptamana, pana la mesajele si urarile voastre care m-au insotit inca de cand am plecat si pana dupa cursa.
De data asta am avut ocazia sa descopar putin mai mult desertul. Este incredibil de mare, de puternic, de frumos, de schimbator, de imprevizibil.

Dar ceea ce ma impresioneaza cel mai mult la acest desert este linistea; o liniste mareata ca si cerul, o liniste infinita si neinterupta de absolut nimic.
Asa ca m-am oprit, am inchis ochii, mi-am tinut respiratia si a simtit linistea. Am vrut sa iau cu mine acasa putina si am luat-o in suflet, minte si in inima.

Insa munca mea se pare ca nu trebuia sa se incheie odata cu cursa. Si asta pentru ca dupa dus mi-a ciocanit la usa camerei, Samir, domnul de la receptia hotelului Karim Sahara (pe care il recomand cu drag). Cu o seara inainte stabilisem cu el ca o voi ajuta cu sfaturi despre alaptare pe sotia sa, Nadia. …Da, ati citit bine.

Eugenia la consiliere in alaptare in Maroc
Nadia si Samir au un baietel frumos foc de 4 luni, Hatim, care primeste lapte de la mama lui, dar si lapte praf. Cand i-am raspuns lui Samir in seara dinaintea cursei la intrebarea “cu ce ma ocup” mi-a cerut ajutorul cu un sfat sau ceva, astfel incat sotia lui sa aiba lapte suficient si sa nu mai fie nevoie de lapte praf. I-am promis ca a doua zi, dupa cursa, pot sa vorbesc cu ei mai multe despre asta.

M-a dus la ei acasa, unde am discutat despre alaptare atat cu Samir si Nadia, cat si cu intreaga lor familie care a asistat atenta si curioasa. Cu ocazia asta am aflat ca in Coran este promovata alaptarea si chiar pana la varsta de 2 ani a copilului. Frumos, asa-i?
Pentru ca se apropia de varsta diversificarii, am discutat si despre asta cu familia lui Samir.

Experienta de consiliere in alaptare si diversificare a desavarsit cu totul ziua. Am inteles ca venirea mea in Maroc, nu a fost doar pentru copiii internati in sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la Marie Curie. A fost si pentru Hatim, baietelul minunat din Zagora, Maroc.

Multumesc Cerului pentru toate aceste experiente de viata cu care merg mai departe in viata.

Va multumesc si voua pentru sprijin, incurajari si donatii.

Va urez un An Nou fericit si minunat!